Update COVID19 – 28/11/2020

UPDATE 28/11/2020 :

Dankzij de versoepelingen (#covid19) van Stad Dendermonde en

Sportdienst Dendermonde kunnen we vanaf 01/12/2020 de trainingen voor onze kleine jeugd (u06 tem U12) terug opstarten!šŸ„°
We hopen dat iedereen de regels van de overheid goed opvolgt, dan tackelen we samen dit verdomde virus onder de grond. šŸ‘ŠEnkel op die manier kunnen we binnenkort allemaal terug rugby spelen. šŸ’›šŸ’š #letstacklecovid19 #DRCisbackontrack #forthehorse

Infobericht van de Stad Dendermonde (28/10/20):

Beste sporter, sportclub, Dendermondenaar,
Het is wellicht niemand ontgaan dat het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen razendsnel stijgt. Ook Dendermonde ontsnapt hier niet aan. De laatste weken stellen we dagelijks een forse stijging vast. Ook binnen veel verenigingen zijn er besmettingen of zijn leden in quarantaine.
De Vlaamse regering nam op dinsdag 27 oktober al een aantal extra maatregelen zoals het verlengen van de herfstvakantie om zo de verspreiding van het virus te doorbreken. Ook nam ze enkele strengere maatregelen voor de sportsector.
De veiligheidscel van Dendermonde kwam woensdag 28 oktober samen. Op basis van de alarmerende situatie en om in lijn te blijven met de beslissing om de herfstvakantie te verlengen om zo de verspreiding van het virus te doorbreken, nam de veiligheidscel van Dendermonde bijkomende maatregelen.
Voor de sporters in Dendermonde betekent dit dat vanaf woensdag 28 oktober om middernacht:
  • Alle georganiseerde sport (sport in clubverband) wordt stilgelegd voor alle leeftijden (ook voor -12- jarigen).
  • De sporthallen sluiten.
  • Het zwembad zal niet heropenen op 9 november (na de renovatiewerken) zoals eerder was voorzien.
  • Alle sportkampen die voorzien waren in de herfstvakantie worden geannuleerd. Tijdens de herfstvakantie voorzien we in de IBOā€™s noodopvang voor kinderen van ouders met essentiĆ«le beroepen en voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Met essentiĆ«le beroepen bedoelen we ouders die genoodzaakt zijn om op de werkvloer aanwezig te zijn.
Ondanks dit alles, blijven we oproepen om te blijven sporten. Want sporten is en blijft gezond, ook nu. Je mag blijven buiten sporten, alleen of met je nauwe contacten, maar met maximum 4 personen en altijd met respect voor de de afstands- en hygiƫnerichtlijnen.
Tot wanneer deze maatregelen gelden is afhankelijk van de evolutie van het aantal coronabesmettingen in onze regio en van de maatregelen van de hogere overheid. We blijven de situatie nauwgezet opvolgen.
We hopen op jullie begrip en weten dat het moeilijke tijden zijn voor alle sportclubs, maar we moeten met zā€™n allen nu een inspanning doen om de cijfers te kunnen laten en onze gewone sportwerking zo snel als mogelijk te kunnen hervatten.
Dankjewel aan iedereen, hou jullie gezond enĀ #blijfsporten!

Hieronder kan U de beslissing vinden van de FBRB mbt het tijdelijk stil leggen van de competitie/tornooien tot 08/11/20.

Beslissing FBRB

Brussel, 13 oktober 2020 – De Raad van Bestuur van Belgium Rugby heeft vandaag, in overleg met Rugby Vlaanderen en LBFR,Ā  besloten de kampioenschappen/tornooien in alle leeftijdscategorieĆ«n op te schorten t.e.m. 8 november. Dit was nodig gezien de situatie van COVID-19 en de maatregelen die zowel door de Vlaamse minister van Sport als de minister van Sport van de Federatie WalloniĆ«-Brussel zijn genomen. De clubs worden ook economisch hard getroffen door deze verschillende maatregelen. In de week van 2 november zal de situatie opnieuw geĆ«valueerd worden.

“We hebben de beslissing genomen de wedstrijden op te schorten om onze sociale verantwoordelijkheid op te nemen in deze moeilijke tijden. We willen onze sport laten doorgaan, maar we willen voorkomen dat er tijdens de wedstrijden sportbubbels gemengd worden. We geven daarom prioriteit aan de clubtrainingen voor de komende maand. De cijfers spreken voor zich, op de eerste dag van het kampioenschap moest 15% van de wedstrijden worden uitgesteld. Afgelopen zondag 11 oktober werd ons gevraagd 52% van de wedstrijden uit te stellen. “, zegt Salvatore Zandona, voorzitter van Belgium Rugby. Dit bewijst de ernst van onze clubs in de toepassing van de huidige maatregelen.

Vanaf het begin van de pandemie had Belgium Rugby besloten de situatie op de voet te volgen en zelfs zijn kampioenschap te wijzigen om wedstrijden makkelijker uit te stellen vanwege COVID maatregelen. Na twee weekends van het kampioenschap bleek dat deze aanpassing zinvol was.
Ook LBFR en Rugby Vlaanderen besloten hun regionale kampioenschappen op te schorten.

“We houden de trainingen echter wel in stand om iedereen in staat te stellen zijn of haar sport te beoefenen. In de week van 2 november staat er meeting gepland met Rugby Vlaanderen en de LBFR om de situatie te evalueren en te beslissen over de voortzetting van het kampioenschap”, voegt Salvatore Zandona er aan toe.

Gepubliceerd op 14/10/2020, door Kurt