Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

Update COVID19 – 27/04/2021

UPDATE 27/04/21
Vanaf maandag 26 april 

Voor kinderen tot 13 jaar:

 • Outdoor trainen met contact (oefen- en wedstrijdvormen) is toegestaan. Dit kan in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.
 • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
 • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002):

 • Indoor sporten is niet toegestaan.
 • Outdoor is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
 • Wedstrijden met deelnemers van verschillende sportgroepen of clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
 • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger) zijn de richtlijnen als volgt:

 • Outdoor sportactiviteiten met maximum 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) is toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels (1,5m) steeds worden gerespecteerd en volgens de regels van het samenscholingsverbod.

Vanaf zaterdag 8 mei 

 • Georganiseerde sportactiviteiten zullen buiten kunnen doorgaan voor alle leeftijden met contact, voor zover dit nodig is door de aard van de sport. De sportgroep mag maximum 25 personen bedragen (exclusief begeleiders)
 • Evenementen zullen mogelijk worden met een publiek van maximum 50 personen indien buiten
 • Terrassen kunnen open voor de horeca, wat dit inhoud voor de sportkantines wordt later nog meegedeeld.

Vanaf vrijdag X juni (normaal 25 juni) 

 • Uitbreiding van het maximum aantal personen dat een georganiseerde outdoor sportactiviteit mag bijwonen
 • Openstellen van indoor sportinfrastructuur (inclusief fitness)

UPDATE 25/03/2021 :

Gezien de evolutie van COVID-19 en het oplopen van de besmetting gaan we bij de jeugdschool en U14/16/18 de trainingen stoppen, dit een week vroeger dan gepland en dus vanaf maandag 29/03 tot na de Paasvakantie 19/04.

De huidige situatie en de vele verandering hebben ons genoodzaakt deze beslissing te nemen. Wij hopen zoals iedereen dat deze break de COVID-19 situatie mee kan doen keren en we na de Paasvakantie zonder problemen in een rechte lijn naar het einde van het seizoen gaan.

Het Paaskamp gaat momenteel nog steeds door maar zoals altijd onder voorbehoud van eventuele aanpassingen van de regels.

UPDATE 09/03/2021 :

Beste leden,

Door de versoepelingen van de regels mbt COVID19 kan iedereen terug trainen ! 🙂
We ontvingen nieuwe richtlijnen van de Rugbybond, alsook van de veiligheidscel van de Stad Dendermonde : KLIK HIER
Mogen we vragen om deze richtlijnen strikt na te leven.

Onze gazellen & senioren kunnen terug aan de bak, ook voor de veteranen is er binnenkort een oplossing (Het STC is er mee bezig, nog even geduld).

Graag jullie aandacht voor de trainingstijden : KLIK HIER om ze te bekijken. Voor sommige geledingen zijn er wijzigingen.
Meer info zullen jullie bijkomend ontvangen via de managers/trainers in de facebookgroepen van jullie team.
De nieuwe trainingstijden gaan in vanaf woensdag 10 Maart.

Succes 💛💚 #DRCisbackontrack

UPDATE 30/01/2021 :

Vanaf 01/02/2021 gaan onderstaande nieuwe richtlijnen in van de Federale Regering, tevens kondigde Stad Dendermonde nieuwe richtlijnen af :

 • Kinderen moeten één activiteit kiezen. Ze kunnen dus niet én naar de sportclub, én naar de muziekles, én naar de jeugdbeweging.
  Laat de manager/trainer van je ploeg weten of je kinderen al dan niet voor rugby kiezen!
 • De activiteiten worden beoefend in bubbels van 10 personen. (+1 trainer)
 • Ook onze U14/16/18 kunnen dus vanaf 01/02/21 terug trainen. 🙂
  Ook zij moeten aan hun trainer/manager laten weten of ze al dan niet voor rugby kiezen.
 • Er mogen maximaal 2 bubbels van 10 personen op een rugbyveld.
 • Er mag enkel getraind worden, alle vormen van wedstrijden en competitie zijn verboden.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar op de volledige sportsite.
  Spelers/speelsters mogen het mondmasker afzetten tijdens trainingen.
 • Trainers dragen altijd een mondmasker.
 • Publiek is nog steeds niet toegelaten
 • Blijf niet rondhangen rond de sporthal of sportsite. Beperk je bezoek tot het brengen of afhalen van je kind en draag een mondmasker.

 

UPDATE 28/11/2020 :

Dankzij de versoepelingen (#covid19) van Stad Dendermonde en

Sportdienst Dendermonde kunnen we vanaf 01/12/2020 de trainingen voor onze kleine jeugd (u06 tem U12) terug opstarten!🥰
We hopen dat iedereen de regels van de overheid goed opvolgt, dan tackelen we samen dit verdomde virus onder de grond. 👊Enkel op die manier kunnen we binnenkort allemaal terug rugby spelen. 💛💚 #letstacklecovid19 #DRCisbackontrack #forthehorse

 

Infobericht van de Stad Dendermonde (28/10/20):

Beste sporter, sportclub, Dendermondenaar,
Het is wellicht niemand ontgaan dat het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen razendsnel stijgt. Ook Dendermonde ontsnapt hier niet aan. De laatste weken stellen we dagelijks een forse stijging vast. Ook binnen veel verenigingen zijn er besmettingen of zijn leden in quarantaine.
De Vlaamse regering nam op dinsdag 27 oktober al een aantal extra maatregelen zoals het verlengen van de herfstvakantie om zo de verspreiding van het virus te doorbreken. Ook nam ze enkele strengere maatregelen voor de sportsector.
De veiligheidscel van Dendermonde kwam woensdag 28 oktober samen. Op basis van de alarmerende situatie en om in lijn te blijven met de beslissing om de herfstvakantie te verlengen om zo de verspreiding van het virus te doorbreken, nam de veiligheidscel van Dendermonde bijkomende maatregelen.
Voor de sporters in Dendermonde betekent dit dat vanaf woensdag 28 oktober om middernacht:
 • Alle georganiseerde sport (sport in clubverband) wordt stilgelegd voor alle leeftijden (ook voor -12- jarigen).
 • De sporthallen sluiten.
 • Het zwembad zal niet heropenen op 9 november (na de renovatiewerken) zoals eerder was voorzien.
 • Alle sportkampen die voorzien waren in de herfstvakantie worden geannuleerd. Tijdens de herfstvakantie voorzien we in de IBO’s noodopvang voor kinderen van ouders met essentiële beroepen en voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Met essentiële beroepen bedoelen we ouders die genoodzaakt zijn om op de werkvloer aanwezig te zijn.
Ondanks dit alles, blijven we oproepen om te blijven sporten. Want sporten is en blijft gezond, ook nu. Je mag blijven buiten sporten, alleen of met je nauwe contacten, maar met maximum 4 personen en altijd met respect voor de de afstands- en hygiënerichtlijnen.
Tot wanneer deze maatregelen gelden is afhankelijk van de evolutie van het aantal coronabesmettingen in onze regio en van de maatregelen van de hogere overheid. We blijven de situatie nauwgezet opvolgen.
We hopen op jullie begrip en weten dat het moeilijke tijden zijn voor alle sportclubs, maar we moeten met z’n allen nu een inspanning doen om de cijfers te kunnen laten en onze gewone sportwerking zo snel als mogelijk te kunnen hervatten.
Dankjewel aan iedereen, hou jullie gezond en #blijfsporten!

 

Hieronder kan U de beslissing vinden van de FBRB mbt het tijdelijk stil leggen van de competitie/tornooien tot 08/11/20.

 

Beslissing FBRB

Brussel, 13 oktober 2020 – De Raad van Bestuur van Belgium Rugby heeft vandaag, in overleg met Rugby Vlaanderen en LBFR,  besloten de kampioenschappen/tornooien in alle leeftijdscategorieën op te schorten t.e.m. 8 november. Dit was nodig gezien de situatie van COVID-19 en de maatregelen die zowel door de Vlaamse minister van Sport als de minister van Sport van de Federatie Wallonië-Brussel zijn genomen. De clubs worden ook economisch hard getroffen door deze verschillende maatregelen. In de week van 2 november zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden.

“We hebben de beslissing genomen de wedstrijden op te schorten om onze sociale verantwoordelijkheid op te nemen in deze moeilijke tijden. We willen onze sport laten doorgaan, maar we willen voorkomen dat er tijdens de wedstrijden sportbubbels gemengd worden. We geven daarom prioriteit aan de clubtrainingen voor de komende maand. De cijfers spreken voor zich, op de eerste dag van het kampioenschap moest 15% van de wedstrijden worden uitgesteld. Afgelopen zondag 11 oktober werd ons gevraagd 52% van de wedstrijden uit te stellen. “, zegt Salvatore Zandona, voorzitter van Belgium Rugby. Dit bewijst de ernst van onze clubs in de toepassing van de huidige maatregelen.

Vanaf het begin van de pandemie had Belgium Rugby besloten de situatie op de voet te volgen en zelfs zijn kampioenschap te wijzigen om wedstrijden makkelijker uit te stellen vanwege COVID maatregelen. Na twee weekends van het kampioenschap bleek dat deze aanpassing zinvol was.
Ook LBFR en Rugby Vlaanderen besloten hun regionale kampioenschappen op te schorten.

“We houden de trainingen echter wel in stand om iedereen in staat te stellen zijn of haar sport te beoefenen. In de week van 2 november staat er meeting gepland met Rugby Vlaanderen en de LBFR om de situatie te evalueren en te beslissen over de voortzetting van het kampioenschap”, voegt Salvatore Zandona er aan toe.

Gepubliceerd op 14/10/2020, door Kurt