Update COVID19 – 13/10/2020

Hieronder kan U de beslissing vinden van de FBRB mbt het tijdelijk stil leggen van de competitie/tornooien tot 08/11/20.

Beslissing FBRB

Brussel, 13 oktober 2020 – De Raad van Bestuur van Belgium Rugby heeft vandaag, in overleg met Rugby Vlaanderen en LBFR,  besloten de kampioenschappen/tornooien in alle leeftijdscategorieën op te schorten t.e.m. 8 november. Dit was nodig gezien de situatie van COVID-19 en de maatregelen die zowel door de Vlaamse minister van Sport als de minister van Sport van de Federatie Wallonië-Brussel zijn genomen. De clubs worden ook economisch hard getroffen door deze verschillende maatregelen. In de week van 2 november zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden.

“We hebben de beslissing genomen de wedstrijden op te schorten om onze sociale verantwoordelijkheid op te nemen in deze moeilijke tijden. We willen onze sport laten doorgaan, maar we willen voorkomen dat er tijdens de wedstrijden sportbubbels gemengd worden. We geven daarom prioriteit aan de clubtrainingen voor de komende maand. De cijfers spreken voor zich, op de eerste dag van het kampioenschap moest 15% van de wedstrijden worden uitgesteld. Afgelopen zondag 11 oktober werd ons gevraagd 52% van de wedstrijden uit te stellen. “, zegt Salvatore Zandona, voorzitter van Belgium Rugby. Dit bewijst de ernst van onze clubs in de toepassing van de huidige maatregelen.

Vanaf het begin van de pandemie had Belgium Rugby besloten de situatie op de voet te volgen en zelfs zijn kampioenschap te wijzigen om wedstrijden makkelijker uit te stellen vanwege COVID maatregelen. Na twee weekends van het kampioenschap bleek dat deze aanpassing zinvol was.
Ook LBFR en Rugby Vlaanderen besloten hun regionale kampioenschappen op te schorten.

“We houden de trainingen echter wel in stand om iedereen in staat te stellen zijn of haar sport te beoefenen. In de week van 2 november staat er meeting gepland met Rugby Vlaanderen en de LBFR om de situatie te evalueren en te beslissen over de voortzetting van het kampioenschap”, voegt Salvatore Zandona er aan toe.

Gepubliceerd op 14/10/2020, door Kurt