Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

Senioren zijn landskampioen!

Op zaterdag 25/05/24 werden onze senioren landskampioen. We wonnen de wedstrijd met 24-19 tegen Soignies,  door het maken  van een “golden try” in de verlengingen! Wat een wedstrijd, een thriller van formaat 🙂

Ons seniorenteam kreeg dit seizoen te maken met heel wat blessureleed, waardoor dit niet ons makkelijkste seizoen was. Tijdens de playoffs werden evenwel de puntjes op de “i” gezet, en werden de barragewedstrijden overtuigend gewonnen. Tijdens de finale had ons team het hard te verduren in de eerste helft, maar de tweede helft domineerden we….met winst als resultaat.
Ons team werd aangemoedigd door een massa geel/groene supporters.

Dit is de zesde landstitel voor onze senioren, de vorige werden behaald in : 2012 + 2016 + 2017 +2018 + 2023.

Onze U14 & U18 speelden eerder al kampioen, onze jeugdwerking loopt gesmeerd en onze gazellen behoren tot de TOP van het damesrugby in België. Deze titel is de slagroom op de taart, wat een seizoen, wat een club! #proud #forthehorse

 

Artikel sporza:

Dendermonde heeft zich voor het tweede jaar op een rij tot Belgisch kampioen rugby gekroond. Het haalde het in de finale van de play-offs met 24-19.

De 6e titel uit de clubgeschiedenis leek halfweg de finale van de play-offs niet binnen handbereik voor Dendermonde. Soignies leidde bij de rust met 10-3 in het Nelson Mandela-stadion in Brussel.

Na de rust kon Dendermonde de achterstand evenwel nog ombuigen in een 24-19-overwinning. Een domper voor Soignies, dat al voor de 5e keer aan het kortste eind trekt in de play-off-finale.

Gepubliceerd op 26/05/2024, door Kurt