Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

Samenwerking met TOPP

Met trots kondigen we een nieuwe samenwerking aan.

Als vooruitstrevende club zijn we steeds opzoek om ons te verbeteren in alle niveaus van de sport. De voorbije 2 jaar hebben we zoals iedere vereniging moeilijke periodes gehad om te groeien en om terug op te starten. Maar dit wil niet zeggen dat we in die periode stil gezeten hebben.

Eén van de belangrijkste punten waar we willen op verbeteren is de begeleiding en opleiding van onze spelers. Op sporttechnisch gebied maar ook het fysieke gedeelte. Op dit laatste hadden we na de stop van onze vorige S&C coach zeker nood om de juiste mensen te vinden voor deze gespecialiseerde begeleiding. Dit voor de groei van onze jeugdspelers alsook voor onze senioren heren en dames.

Door de start met onze nieuwe S&C coaches (Vic, Jene en Jelle) vorig seizoen , zijn we bij TOPP terecht gekomen. We zijn er van overtuigd dat we met onze samenwerking onze spelers, van alle geledingen, beter gaan kunnen begeleiden op en naast het veld.

ToPP of Total Performance Partner is een multidisciplinair medisch en paramedisch centrum. Een netwerk van ervaren zorgversrekkers binnen sport en bewegingsrecreatie onder één dak. De 3 trekkers van ToPP zijn Jan Van Damme, Dominique De Meyer en Nick Reunbrouck. De mensen met wie wij natuurlijk momenteel veel in contact komen  zijn onze S&C-coaches Vic , Jelle en tot vorig seizoen ook Jene.

Eerste stap van samenwerking waren dus de S&C coaches.
Een tweede stap was de total screening van een groep spelers. Dit was in mei-juni voor spelers van U14 tem Senioren, jongens meisjes en heren en dames.
Deze screening bestond uit:
– Sportmedische keuring met ECG
– Gang- en loopanalyse
– Functioneel biomechanisch onderzoek
– Lenigheid-, kracht- en stabiliteitsonderzoek
Met al deze info zullen onze S&C coaches verder aan de slag gaan om een nog betere begeleiding te kunnen bieden aan de spelers. Ook krijgen de spelers zelf de nodige info om zelf zo goed mogelijk te kunnen groeien in onze mooie sport.

“It never gets easier…We just got better ”

Gepubliceerd op 12/09/2022, door Kurt