Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

Nieuwjaarsbrief van de Voorzitter

Beste DRC’ers,

Nog een paar uur scheiden ons van het definitieve einde van 2019 .

Vooraleer we ons volop focussen op het magische 2020 blikken we nog eens met gemengde gevoelens terug op een toch eerder complex DRC jaar.

Een complex jaar omdat het al startte door het toch nog eerder onverwacht overlijden in januari van Kris Van Damme , onze ere-voorzitter. Een overlijden dat voor grote deining zorgde in en buiten de club. DRC diende dit jaar ook nog afscheid te nemen van Wieter Vermeulen, DRC speler, supporter en belangrijke FOR helper. En ook Paul De Visscher overleed, één van de founding fathers van DRC, meer nog de oprichter van de rugbysport in het algemeen in Dendermonde!
Het is dan ook meteen duidelijk voor jong en oud: onze club diende op korte termijn te vaak afscheid nemen van belangrijke clubmensen en dat is voor ons allen opnieuw een bevestiging dat we ons verleden moeten koesteren en eren.

Onze club had evenwel de veerkracht om na deze tegenslagen recht te veren… en hoe!

Op sportief vlak speelden al onze damesploegen iedereen naar huis. De elfde landstitel van de gazellen werd binnengehaald. Unieke topprestatie in het Belgisch damesrugby! Bovendien werden ook nog gazellen 2 en 3 kampioen. En als kers op de taart wonnen de gazellen de eerste BENECUP finale tegen Amsterdam. Wat een prestatie !! We kunnen stellen dat de toekomst verzekerd is door de sterke evolutie van alle DRC youngsters. Bedankt trainers, speelsters, verzorgers en managers voor alle inspanningen.

Iets complexer lag het bij de mannen dit jaar: een kleinere kern, geteisterd door enkele spelers met zware kwetsuren, nieuwe trainers, nieuwe fysieke coach, doorstroming van jonge spelers, late versterking door administratieve problemen…
Ondanks deze omstandigheden slaagden we er toch nog in om de play offs te halen maar jammer genoeg te verliezen tegen de terechte kampioen La Hulpe.
Met veel trots werd wel de beker van België gewonnen tegen een taaie tegenstander Luik. Moeilijk kan dus ook . En, als je één op twee van de prijzen kan pakken, is dit toch ook voor onze mannen een heel mooi jaar geweest.

Als bestuur stuurden we echter enkele zaken bij die een impact hadden op de sportieve prestaties en met fierheid staan we nu opnieuw op een plaats waar we thuishoren namelijk de top van België.

Laat ons ook niet vergeten dat onze 2e ploeg uitstekende prestaties leverde en dat onze 3e ploeg bij de mannen voor de tweede keer in drie jaar kampioen werd. In eerste regionale speelden ze vorig jaar elke tegenstander van het kastje naar de muur. Na een eerste titel in tweede regionale haalden ze vorig jaar dus de titel in eerste regionale binnen. We verkozen echter om in deze reeks te blijven gezien we anders een vierde ploeg dienden op te starten, wat nog te vroeg is voor de club op dit ogenblik.

Zoals beloofd werd het jeugdbudget dit jaar verhoogd. We verhoogden o.a. onze financiële inspanningen naar fysieke begeleiding van de jeugdspelers toe. Onze fysieke coach investeert meer tijd in begeleiding voor U16 en U18 spelers. Bovendien schreven we geschiedenis met de opstart van de Dendermonde Rugby Academy. Deze inspanningen zullen niet verminderen alsook niet de extra jeugdopleiding via de samenwerking met Leicester Tigers.

Dit resulteerde al in belangrijke doorstroming van jeugdspelers naar senioren. Het is duidelijk dat ze technisch, fysiek veel beter opgeleid zijn dan in het verleden. Stap per stap, en niet te snel, zullen ze de fundamenten zijn van onze seniorenploegen. U18 realiseerde vorig seizoen het behoud in eerste afdeling met een heel kleine kern. U16 en U14 behielden vorig seizoen behoud in tweede afdeling. Stap voor stap proberen we opnieuw al onze jeugdploegen in eerste klasse te doen spelen. Het is genieten geblazen als we onze U6, U8, U10 en U12 zien rugby spelen, genieten van het spel doch ook wel om te zien hoe ze evolueren gedurende de afgelopen jaren.
Beste trainers, profiteer van de aangeboden opleidingen & extra coaching sessies, zodat we samen onze doelstellingen kunnen realiseren voor kleine en grote jeugd.

Bedankt aan alle 40  jeugdtrainers, managers, verzorgers & STC leden voor al jullie inspanningen.

Onze vets bevestigen opnieuw hun grote waarde voor de club. Immer paraat om te helpen en nog belangrijker: ze bewaken de DRC waarden en de goede sfeer in de club. Bovendien volgen ze al onze ploegen en zijn ze onze eerste supporters voor de jeugd. Bedankt vets! Topgroep!

Ook opnieuw een welgemeende dank U wel aan de rijkdom van onze club namelijk onze 400  FOR vrijwilligers, en alle vrijwilligers die dag na dag ter beschikking staan voor de club: clubmakers, alle clubvrijwilligers,  tappers, kuisploeg, technische ploeg, keukenladies, sociale cel…wat een toffe , geëngageerde groep . Niet meer te vinden in vele sportclubs in nabije en verre omgeving !

Ik zou toch hierbij ook een woordje van dank willen richten aan alle RR leden en FOR leden. Bedankt voor alle inspanningen die jullie doen voor en achter de schermen voor de club. Bedankt dat jullie tijdens, voor en na jullie professionele verplichtingen al deze inspanningen voor de club leveren. Meestal buiten de schijnwerpers. Bedankt om samen de toekomst van de club veilig te stellen.

Inderdaad er liggen nog heel wat uitdagingen voor ons als club en bestuur te wachten… Hoe evolueert het Belgische rugbylandschap en welke rol willen we hierin spelen? Hoe evolueert de  potentiële samenwerking met Nederland en Duitsland en potentiële Beneliga na de Benecup? Hoe willen we verder evolueren naar een groter aantal spelende leden en onze toekomst verzekeren? Welke sportieve richting bepalen we voor DRC in functie van haar mogelijkheden…

Wees er maar zeker van, we zullen de club op alle mogelijke evoluties voorbereiden en stap voor stap zien om op het juiste moment op de juiste voorbijrijdende trein te springen. Nieuwe plannen worden al gesmeed en we zijn al volop bezig met volgend seizoen en de vele jaren erna .

Maar nu volop feesten, geniet ervan. Laat het knallen vannacht. Laat 2020 een groot feest worden.

In naam van het voltallige bestuur laat het voor jullie allen en jullie familie een gezond, spetterend, vreugdevol en succesvol 2020 worden!

Peter

Gepubliceerd op 30/12/2019, door Kurt