Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

DRC pakt zijn eerste Supercup

uitslag 18-15

Het seizoen 2017-2018 is officieel van start gegaan.

Dendermonde RC (Belgische Kampioen 2016-2017) en RC La Hulpe (Bekerwinnaar 2016-2017) hebben zaterdag het startschot gegeven.

Een spannend gelijk opgaande wedstrijd werd beslist in het voordeel van Dendermonde RC . Dendermonde RC pakt hiermee zijn allereerste Supercup in zijn geschiedenis.

De wedstrijd was een heruitgave van de ½ finale van het kampioenschap van vorig seizoen. Dendermonde RC nam duidelijk de betere start , met dominantie in het pack en reeds goed samenspel in de backs kan DRC al snel uitlopen tot 10 -00, tries werden gescoord door Van der Zijpen en Durand.

La Hulpe vocht zich echter terug in de wedstrijd na 2 gele kaarten bij DRC. Eerst via penalty , nadien nogmaals via een penalty try. ( 10-10) . De Dendermondse defensie liet duidelijk steken vallen en was te nonchalant in de opbouw.

In het slot van de eerste helft kon DRC echter terug op voorsprong komen via penalty van Ledingham, doch La Hulpe ging de rust in met een 13-15 voorsprong na een mooie try.

In de 2de helft was de intensiteit en spanning te voelen tot in de goed gevulde tribunes. La Hulpe het betere team in deze 2de helft had duidelijk de overhand.

Tot ver in de 2de helft bleef de score onveranderd, mede door sterk verdedigend werk van DRC. La Hulpe bleef maar beuken op de Dendermondse verdediging maar kon niet tot scoren komen . Tegen de gang van het spel in kon DRC , door een splijtende actie van Ledingham, Dierickx op weg zetten naar de winnende try. (18-15).

DRC pakt zijn 1ste SUPERCUP in de geschiedenis en liet merken terug voor de prijzen te gaan dit seizoen.

Man vd match : DRC (12) Michael Dierickx.