Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

Jeugdtornooi @DRC 23/02/19

Op zaterdag 23 februari ging @DRC een Nationaal tornooi door. Onze trainers maakte volgend fijn verslag van hun ploegjes :

U 06
Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk zo ver: De U6 van DRC namen deel aan het nationale toernooi op onze eigen club.
21 stoere U6-ers waren al vroeg aanwezig en stonden te popelen om er aan te beginnen. Voor de gelegenheid werden we vergezeld door onze vrienden van Pajot die hun 4 stoerste spelertjes hadden meegebracht.

Na een korte kennismaking konden we aan het echte werk beginnen. Eerst enkele opwarmingsoefeningen, daarna een oefening op spelsituaties om uiteindelijk te eindigen met echte wedstrijdjes. De talrijk opgekomen supporters waren verbaasd over de kunsten van onze sterren, ze werden op het einde dan ook beloond met een uitgebreid applaus.
We kijken alvast uit naar een volgend toernooi, de trainers.

U 08
Zaterdagmorgen 23/2/2019 @ Dendermonde Rugby Club.
Een 30-tal U8-ers kwamen 1 voor 1 opdagen met lachende en blije gezichtjes die er duidelijk zin in hadden om “nog” eens rugby te spelen. Door de talrijke opkomst konden we onze spelers verdelen in 3 teams: DRC-geel; DRC-zwart en DRC-groen. Een luxe!
Onze tegenstanders kwamen uit het verre Frameries (die 2 teams konden vertegenwoordigen); uit Vlaams-Brabant: Rugby Pajot en uit Brussel: Kituro. De weergoden waren ons goedgezind en werd gestart onder een stralende zon.

Elke ploeg speelde 6 wedstrijdjes van 10 minuten. En of ze er zin in hadden! Mooie passen, tackles en vele try’s van onze kleine jeugdspelers. Sommige matchen werden gewonnen, ook al eens verloren of gelijkgespeeld, welke uitslag het ook was… Ze deden het met veel passie, goesting en speelplezier!
Met onze “olympische gedachte” in het achterhoofd was het een plezier om naar te kijken. Rond de middag keerden de spelertjes, managers, supporters, familie en trainers enigzins moe, maar supertevreden naar huis of naar het clubhouse. Voor herhaling vatbaar! We zouden het bijna vergeten: een dikke pluim voor de scheidsrechters en de trouwe, vrijwillige helpende handen, die ons de lekkere sandwiches bezorgden, die ons clubje rijk is. Op naar het volgende tornooi.

U 10
We schrijven zaterdag den 23st in het jaar des Herens 2019.
Op den Vlaamschen velden van den Dendermonde Rugby club hadden een 25 tal moedigen jongmannen der U10 verzamelen geblazen teneinden een sportieve slag te leveren tegen minstens even moedige jongmannen uit het verre Vlaamsche, Brusselsche en Waalsche steden. Den DRC jonkmannen hadden zich opgesplitst in twee stevige regimenten (den zwarten en den groenen) en den strijd werd op twee velden gestreden. Den zwarten streden den klassieker tegen onze vrienden van Pajot. Zoals steeds een faire en sportieve strijd overgoten met af en toe enen stevige stoot en tackel onder den schouder. Den Liam  (oud-strijder der Pajotters) ontketende zijn duivels en leidde DRC naar een mooi overwinning. De groenen gaven het Venetië in Vlaanders van den partij en wonnen ook deze slag. Prachtig samenspel onder luid gebulderd :”één voor allen en allen voor één” regen zij de ene zegen na de andere aan elkaar.

Na de eerste glorieuze overwinning van de Zwarten DRC U10 ‘rs kwamen de Waalsche en Brusselche keten voor den dag. Duidelijk van een ander vaatje gedronken en niet van plan huner hoofden te buigen, beloofde dezen strijd harder en steviger te zijn. Niet getreurd! Na heftige instructies den generaals der Zwarten DRC’rs  (van aan den kant natuurlijk, wat die sterven in bed en niet tijdens de veldslag) gingen onze moedige DRC U10’rs een serieuze versnelling hoger spelen (der zat als het ware mosterd aan den poep!). Onder aanhoudende druk van den Twan en den (k)Ayman werd den Waalschen verdediging achteruit gedrukt (Jan Breydel zou zowaar tevreden geweest zijn). Den zwaar gekwetsten Xander bleef de gaten in hunner verdediging vinden en menig try werd gescoord. Axl, Lindsay en Emma werden een echte gesel voor den tegenstander en de combinatie van hunner kracht en charme bracht den tegenstrever aan het wankelen. Maar den duivel had zich nog niet geroerd…den Lou, beter bekend als LOU!, veranderde zowaar in een tackelmachine, toen hij doorhad dat die stevige gasten sneller vallen dan de kleintjes. De nr 17 van Framerie heeft het geweten en ging na den 5den aanslag op zijn tere lijf, voor dit ontkende monster (gemaakt in echte Sint Gillische klei) zowaar achteruit lopen (mijn excuses: ik moet zowaar ener traan van ontroering wegpinken). Het voorbeeld volgende vonden Milo en Milton (het hadden zowaar broers kunnen zijn) het hoog tijd om met hernieuwde geestdrift, en denzelfden monsterlijke blik op hunner gezichten, den tackel aan te gaan en drongen de tegenstander nog verder tegen de lijn. Den Gust, beter  gekend als snelle Gust, rook zijn kans en ging keer op keer recht den aanval in…gesteund in den flanken door den al even snelle Juul en den Pepijn, wiens beide lichamen duidelijk sporen droegen van menige botsing met den tegenstander. Na dezen wellicht voor eeuwig in den analen van onzeren clubgeschiedenis neergeschreven wedstrijd en na het schudden van den liefelijke hand der scheidsrechter Britt (die het voortreffelijk heeft gedaan) konden we met opgeheven hoofd richting Thermen trekken.

Het beloven dus nog spannende weken te worden voor onze DRC U10’rs
Uw wellicht lichtbevooroordeeldereporterterplaatse Bert

U 12
Op een zonnige zaterdagmorgen ontvangen de Dendermondse U 12 de tegenstanders met een mes tussen de tanden. Na het tornooi van vorige week hadden ze toch wel iets recht te zetten en wanneer kan je het beter dan als thuis met zoveel supporters aan de kant. Waarvoor dank trouwens!

Er werd open gespeeld,  diepgang gezocht en getackeld maar bovenal er werd vooral samen gevochten als een team om geen meter prijs te geven aan de tegenstanders.  Met 1 overwinning en 1 gelijkspel tegen toch wel hele goeie ploegen kunnen we toch wel trots zijn op deze prestatie van onze U 12’ers.
Proficiat!

 

TOT SLOT : Een dikke dankjewel aan de vele vrijwilligers !!

Gepubliceerd op 27/02/2019, door Kurt