Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

DRC3 aan de leiding van het klassement

Voor de 5de speeldag van de competitie nam DRC3 het op tegen Lommel Murphys RC. De weergoden waren beide ploegen alvast gunstig gezind en ook de talrijke supporters konden meegenieten van de stralende zon. Bij winst zou DRC3 weer leider worden in het klassement met één speeldag meer dan titelconcurrent Laakdal.
De ploeg had alvast iets goed te maken na de recente nederlaag tegen Laakdal. DRC3 is momenteel de best scorende ploeg in de divisie en demonstreerde dit vrij snel in de eerste helft met enkele snelle rushes. Na enkele minuten was de nul dan ook van het bord in het voordeel van de thuisploeg. Dit dankzij een heuse teamprestatie met veel spelers die telkens mee gingen in support. Lommel Murphys RC maakte het DRC3 daarna nog best moeilijk. Ze dwongen veel fouten af en verdedigden staalhard. Echter kon DRC3 rekenen op veel kracht en ervaring in het pack waardoor de vele scrums alsnog gewonnen werden.
Ondanks de harde pressing van Lommel kwam DRC3 er vaak op snelheid uit, dankzij enkele mooie acties van onder meer uitblinker Pieter-Jan Van Den Bossche. Al bij al werd het een harde maar faire match met gekwetsten aan beide kanten. Gelukkig konden zowel DRC3 als Lommel rekenen op een bank van ervaren DRC-spelers.
Uiteindelijk hield DRC3 de punten thuis en bracht Wannes Dierickx, met een mooie conversie van tegen de zijlijn, de eindstand 63-5 op het bord…..dit tot ongeloof van de coach, die er een bak bier aan verwedde.
Bedankt aan alle supporters op post!!
Verslag : Gilles De Block

Gepubliceerd op 05/11/2018, door Kurt