Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

DRC verleent medewerking aan verkeersvideo

Op zaterdag 15/12/18 werd in de bitter vrieskou de sensibiliserende verkeersvideo ‘Ook op de fiets moet je tegen een stootje kunnen’ opgenomen. De opnamen vonden plaats in De Pijnderslaan. Dendermonde Rugbyclub verleende enthousiast zijn medewerking aan de video en in de hoofdrol is Sterre uit Dendermonde te zien. De productie is in handen van Liz Corthals namens ‘Fractie van een seconde’.

Het creatieve brein achter deze filmpjes is Stef Vanlee, acteur en al 20 jaar actief als spoed- en MUG-verpleegkundige in het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, campus ZNA Jan Palfijn. Hij is eveneens – samen met Rudy Claeys – de drijvende kracht achter de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’.

Rudy overleefde in 2003 een zwaar verkeersongeval. Ondanks zijn verlamming schittert hij als acteur op de planken. Deze twee ervaringsdeskundigen bundelden hun krachten tot een beklijvende theatervoorstelling, die laat zien hoe allesverwoestend het verkeer kan zijn. De regie hiervan is in handen van Walter Janssens (Kommilfoo).

‘Fractie van een seconde’ tourt intussen al twee jaar door Vlaanderen, werd al meer dan 100 keer geboekt en bekeken door meer dan 25.000 toeschouwers. Stef en Rudy ontvingen voor deze voorstelling in 2017 de ‘Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs’.

Sensibiliseren

Sensibiliseren blijft belangrijk. Via de filmpjes van Stef en Rudy wordt getracht om verkeer(d) gedrag te wijzigen. Omdat het ons allemaal kan overkomen. De eerste videocampagne ‘Beter Voorkomen dan Genezen’ – in samenwerking met acteur Tom Audenaert – bereikte maar liefst meer dan 800.000 kijkers.

Gepubliceerd op 16/12/2018, door Kurt