Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

DRC 2 zet overwinningstocht verder

uitslag 103 - 10

Na een glansrijke overwinning vorige week bij RC La Hulpe , mocht DRC 2 nog eens thuis aantreden. Dit maal kwam hekkensluiter Frameries 2 op bezoek.

Al snel werd duidelijk waarom deze Henegouwers de laatste in het klassement zijn. Van bij de kick-off neemt een jong DRC 2 de tegenstander bij de kraag. Mooi aanvallend spel , een goede defensie zorgen ervoor dat DRC 2 bij de helft al 50-05 voorstaat.

Wedstrijd gespeeld , bonuspunt op zak en nog een helft te gaan. Vooral de geprikkelde Casey Calder zet graag even de puntjes op de i voor het trainerstrio.

Zijn goede leiderskills in de backs, gespijst met nog eens een trio van perfect uitgevoerde tries geven de trainer staf stof tot nadenken.

Weerom mogen ook de prestaties van enkele youngsters niet vergeten worden.

Frameries 2 is op geen enkel moment capabel om een blok te vormen en wordt ook in de 2de speelhelft uit verband gespeeld.

Met een bijna identieke score in de 2de helft (53-05) staat na 80 minuten de zware  103 – 10 op het scorebord.

We noteerden tries van Calder (4x), De Bondt , Ledua , Dierickx (4x), Fernandez, Rottiers, Van Damme (2x), Michem (2x), Berghmans.

DRC 2 nestelt zich hiermee stevig op een 5de plaats in de rangschikking. Opmerkelijk is vooral de jeugdige kwaliteit uit eigen kweek die volop zijn kansen krijgt en neemt.

Einduitslag DRC 2 – Frameries 2 :  103-10