Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

DRC 1 bekoort supporters niet

05/02/2017 - 15:00u

Hoge verwachtingen op vloeiend rugby van DRC 1 tegen de laatste in het klassement Frameries 1 werden dit weekend nooit ingelost.

DRC 1 speelt zijn zwakste thuiswedstrijden ooit dit seizoen . Door een gebrek aan cohesie , inzet en  continuïteit in het team kon er deze zondag door de thuissupporters weerom niet genoten worden van mooi aanvallend rugby.

Ledingham opende al na 3 minuten via penalty (3-0). Frameries 1 bood wel een beetje weerwerk , maar vooral onnodige fouten , onnauwkeurigheden en een veel te traag spel nekten DRC om zijn beste spel te ontwikkelen. Het duurde 26minuten om de 1ste try te mogen noteren, Benoy tekende voor de 8-0. Conversie Ledingham (10-0).

Voor de rust kon een niet overtuigd DRC 1 nog eens prikken via Ball (15-0) , conversie Ledingham (17-0).

Alle hoop dus op de 2de helft met enkele wissels aan DRC zijde om verbetering te brengen. Wederoptreden van Illston op hooker en Van Den Bossche op de wing.

De wissels bleken in korte tijd te renderen. Een meer aanwezig DRC pack , creëerde meer ruimte waardoor Benoy al snel kon scoren (22-0), conversie Ledingham (24-0) . Enkele minuten later kon ook de net ingevallen Van Den Bossche zijn try scoren (29-0).

Frameries werd nooit in de mogelijkheid gebracht om ook maar één deftige aanval op te zetten en liet duidelijk blijken dat met dit niveau een laatste plaats en mogelijke degradatie naar 2de divisie onafwendbaar wordt.

Met nog 20minuten op klok kon opnieuw Van Den Bossche scoren (34-0) ,conversie Ledingham (36-0). Deze laatste 20 minuten blijken voor Frameries er echter teveel aan te worden.

Ball (41-0) met conversie van Ledingham (43-0) kon de score nog aandikken. Als kers op de taart wist jeugdprodukt Meert ook nog een try te scoren en de eindstand vast te leggen op 48-0.

Eindscore : 48 – 00.

Een glansloze overwinning met bonuspunt brengt DRC 1 steviger in de top 3 en geeft hen meer zekerheid van thuisvoordeel in de play offs . Mede door de hulp van Kituro Schaarbeek die bij 2de Asub Waterloo ging winnen , en de winst RC La Hulpe tegen ROC.

Opgelet echter want de laatste 3 kompetitiewedstrijden voor DRC 1 zijn nog om u tegen te zeggen.

26/3 uit bij Kituro ,die aan een remonte bezig is , 16/4 thuis tegen leider Soignies en als seizoenafsluiter 30/4 uit bij ASUB Waterloo.

Tussendoor is DRC ook nog in de running voor de Beker van België met een moeilijke kwartfinale uit bij Bosvoorde op 05/03