Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Ik supporter voor:

De eerste finaleplaats is binnen!

uitslag 17 - 19

Op zondag 12 maart stond de ½ finale voor de Beker op het programma. Dit na enkele onorthodoxe verschuivingen in de kalender van de FBRB, en  op het “neutrale terrein” van Bosvoorde. Hierdoor stonden onze Gazellen meer dan gebrand om te laten zien wie de beker verdient.
Om met de sterkst mogelijke ploegopstelling aan te kunnen treden, hebben enkele Gazellen zelfs hun gepland weekendje weg of weekendcursus ingekort, waarvoor dank.
Reeds bij de opwarming lieten de Gazellen hun vastberadenheid zien om het finaleticket naar Dendermonde mee te nemen.
Onmiddellijk na de aftrap, werd er druk gezet op de thuisploeg. De Gazellen begonnen aanvallend sterk en de eerste try voor DRC was een feit.
Door het aanhoudende gebeuk op de Bosvoordse verdediging, werd er een tweede try gescoord, deze keer werd de conversie ook omgezet.
Een derde try met conversie volgde ook nog, 19 – 0 op het scorebord, wat ons al deed dromen van de finale.
Bosvoorde kraakte, maar brak niet echt, en ze konden een try tegenscoren. Dit gaf hen opnieuw een boost en onze meisjes hadden het even druk met de aanvallen van Bosvoorde.
Nele Michem moest vervangen worden door een blessure aan de hand, en enkele tactische wissels volgden nog.
Bosvoorde kon wonderlijk wel het ritme hoog houden, dit leverde ons een gele kaart op in de laatste 9 minuten. De tijd tikte wel weg in ons voordeel, maar het bleef knokken.
Bosvoorde scoorde nog 2 trys en 1 conversie in de laatste seconden wat de eindscore op 17-19 bracht.

Een hard bevochten overwinning voor onze Gazellen, waarmee ze het ticket voor de Heizel in de wacht sleepten, welke op 22 april gespeeld zal worden.
Na deze thriller, kregen de Gazellen een welverdiend applaus door de talrijk opgekomen supporters, die ons mede naar deze zege hebben gestuwd.
Door de knappe prestatie van Leuven op Kituro, is de finale van de Beker 100% Vlaams en een heruitgave van vorig jaar.