GAZELLEN SCHRIJVEN ALWEER GESCHIEDENIS!

Dit weekend is er weer een hoofdstuk toegevoegd aan de al rijke geschiedenis van DRC. Voor het eerst hebben we met 3 damesploegen in competitie gespeeld op dezelfde dag en er werden dan nog 3 klinkende overwinningen behaald.

Dat damesrugby in de lift zit bij DRC is dit weekend nog maar eens bewezen. Dit jaar hebben we bij DRC meer dan 50 dameslicenties en we hebben daarom gekozen om dit seizoen met 3 teams in competitie te gaan.

Dit weekend speelden onze 3 damesteams thuis en hoe!

Onze Gazellekes die uitkomen in de Challenge X competitie (hier wordt met 10 tegen 10 gespeeld) hadden vorige week al laten zien dat er wel degelijk kwaliteit zit in deze groep. Onze “Jonkies” en “Newbies” hadden vorige week al een ongelooflijke overwinning behaald tegen Tournai RC op ons trainingsweekend in Wachtebeke waar met de onwaarschijnlijke 143 – 0 cijfers werd gewonnen, van éénrichtingsverkeer gesproken…

Onze jonge gazellekes mochten het nu zaterdag opnemen tegen Tiegem Tigers. Het werd alweer een mooie overwinning, Tigers werd met de droge 55 – 12 cijfers weer huiswaarts gestuurd.

Onze Gazellen 1 & 2 speelden ook thuis tegen Antwerp Rugby Club.

Bij Gazellen 2 (hier wordt ook 10 tegen 10 gespeeld) werd het ook al éénrichtingsverkeer, Antwerp 2 werd eventjes overrompeld met een score van 84 – 0, we zagen heel wat mooie acties met goed werk in de support achter de baldrager. Ook werd het kicktalent van Lindsay Stultjens ontdekt, ze kickte met het grootste gemak enkele moeilijke conversies tussen de palen alsof het niets was. Iets om te onthouden. Hier betreuren we wel het uitvallen van sterkhouder Eline de Witte met een zware knieblessure, we wensen haar een spoedig herstel toe.

Dan de wedstrijd van Gazellen 1, de eerste competitiewedstrijd dit seizoen tegen Gent twee weken geleden werd gemakkelijk gewonnen met 0-61, dus uitkijken wat ze nu gingen doen tegen Antwerp 1. We zagen terug een heel sterk DRC aan het werk, het duurde wel even voor het echt loskwam. Antwerp leverde in het begin van de match wel wat tegenwerk, maar onze verdediging stond pal en brak niet. En het geduld werd beloond, eens de aanvalsmachine op gang kwam resulteerde dit in een aantal mooie try’s. Er loopt in deze groep heel wat talent en zowat het beste van wat je in België op het rugbyplein kan vinden. Wel jammer van de tegen-try in de extra-time van Antwerp, maar met een score van 52 -5 kan je niet zeggen het slecht was integendeel!

Onze 3 damesteams staan nu ook alle 3 aan de leiding in hun competitie wat het succes van dit weekend compleet maakt. Dikke proficiat dames!!

Gepubliceerd op 02/10/2017, door inge